Terapie cu vacuum
Terapia cu Vacuum: Principiul și Metoda de Aplicare
Terapia cu vacuum functioneaza pe baza principiului producerii unei presiuni negative in interiorul unei ventuze sau cupe aplicate pe piele. Efectul de aspiratie produce arcuirea pielii si bombarea acesteia pentru a incerca umplerea cavitatii ventuzei.
Pentru a evita echimozele si disconfortul, pielea arcuita nu trebuie sa ocupe mai mult de 20% din cavitatea ventuzei, indiferent de dimensiune.
Aparate și Ventuze Utilizate în Terapia cu Vacuum
Aparatele utlizate in terapia cu vacuum dispun de ventuze de diferite dimensiuni si asigura diverse nivele de aspiratie.
Cel mai simplu "aparat" cu vacuum este o simpla ventuza din cauciuc, care se strange, se lipeste de piele, apoi se elibereaza, creandu-se efectul de aspiratie.
Masajul cu vacuum se concentreaza in general pe activarea circulatie limfatice, urmarind nodulii limfatici si obtinand in acelasi timp o mai buna circulatie a sangelui.
Masajul cu Vacuum: Activarea Circulației și Beneficii
Masajul este eficient atunci cand ventuzele aluneca in mod repetat spre cel mai apropiat nodul limfatic. Miscarile pot fi in linie dreapta, circulare sau in zig-zag, cu 5 - 6 repetari.
Daca se folosesc ventuzele in mod static, tratamentul este precedat si urmat de masaj cu vacuum.
Numarul de sedinte necesare unui tratament complet variza intre 10 si 15, in functie de afectiune si de felul in care reactioneaza organismul la tratament. Nu se recomanda depasirea a 2 - 3 sedinte pe saptamana, iar pauza dintre tratamente este de 2 - 3 luni.
Efectele masajul cu ventuze
Recomandat in toate tipurile de celulita – fibroasa, edematoasa, mixta, in orice grad de avansare de la I – IV; Prin adancimea la care lucreaza, acesta reuseste sa sparga micro si macro nodulii celulitici, ajutand de asemenea la disparitia aspectului de coaja de portocala chiatr dupa primele 2-3 sedinte.
Prin stimularea circulatiei limfatice si venoase, a schimbului celular si datorita produselor folosite in timpul tratamentului, pielea isi redobandeste luminozitatea si fermitatea.Beneficiile acestui tip de tratament : eliminarea celulitei şi a aspectului capitonat al pielii, drenarea deşeurilor metabolice şi a tuturor toxinelor din corp, restabilește tonusul şi fermitatea pielii, restabileşte luminozitatea naturală a pielii, arderea grăsimilor şi dislocarea lor, reducerea retenţiei de apă prin îmbunătățirea circulației limfatice și venoase.
Contraindicațiile masajului cu ventuze
Afectiuni in faza acuta, boli cardiace si renale grave, varice, flebita, cancer, sarcina. boli psihice, boli de piele si ulceratii, femei însărcinate.