Masaj clasic (Suedez)
Ce este masajul suedez și cum îți poate stimula organismul?
Masajul suedez este cel mai cunoscut tip de masaj, ce utilizează manevre mai ferme sau mai ușoare pentru masarea musculaturii și a țesuturilor moi. Scopul acestui masaj clasic este de a stimula sistemele organismului: nervos, muscular și endocrin.
Masajul suedez este un masaj al intregului corp. Clientul poate indica terapeutului zonele unde doreste o atingere mai usoara, mai ferma, sau unde nu doreste sa fie atins.
Lubrifierea în masajul suedez - Alegerea uleiurilor și loțiunilor potrivite
Pentru lubrifierea corpului se folosesc ulei sau lotiuni speciale. Clientul va comunica de asemenea terapeutului daca are alergie la un anume tip de ulei sau lotiune, sau daca prefera o lubrefiere mai superficiala. Acest fapt, de a comunica intentiile sale terapeutului, face parte din beneficiile masajului suedez.Apoi terapeutul va aplica o combinatie de manevre specifice masajului clasic (efleuraj, petrisaj, frictiune, tapotament, vibratie) cu puterea si durata cele mai indicate clientului respectiv, tinand cont si de preferintele acestuia. De asemenea, se pot folosi si tehnici din alte tipuri de masaj, care se vor intercala printre manevrele masajului suedez.
Tehnici și manevre în masajul suedez - Cum sunt aplicate pentru cele mai bune rezultate?
Un bun terapeut eclectic va sti cum sa combine manevrele masajului suedez clasic cu tehnici selectate din alte tipuri de masaje pentru a crea un masaj adaptat unui anumit client.
Dupa ce va o jumatate de ora pe o parte a corpului, terapeutul va ruga clientul sa se intoarca si va lucra si cealalta parte a corpului o durata egala de timp. Terapeutul poate initia miscari ale articulatiilor pe o parte sau pe ambele parti ale corpului.
Beneficii și tehnici esențiale pentru relaxare
Printre numeroasele beneficii ale acestui tip de masaj, enumerăm: intensificarea circulației în urma căreia organismul furnizează mai mult oxigen și substanțe nutritive în țesuturi și organele vitale; stimularea fluxului limfatic, sistemul natural de apărare al organismului; reducerea spasmelor și crampelor; scurtarea perioadelor de recuperare, ajută la pregătirea pentru antrenamente intense și elimină durerile ulterioare antrenamentelor; eliberarea endorfinelor când masajul este folosit în boli cronice și în recuperarea după prejudicii dar și în urma intervențiilor chirurgicale pentru a controla și calma durerea; calmarea migrenelor prin relaxarea sistemului nervos.
Contraindicații pentru masajul suedez
Masajul suedez nu are, în general, contraindicaţii.
Frecvența masajului suedez
FRECVENTA: 30/50 min