Masaj sportiv deep tissue

Masaj sportiv deep tissue

Ce este masajul sportiv deep tissue?

Masajul deep tissue este un tip de masaj care țintește masa musculară și țesutul conjunctiv (fascia) în profunzime, cu scopul de a detensiona și a reda mobilitatea întregului corp.

Contracturile musculare împiedică alimentarea cu nutrienți și oxigen, cauzând inflamația și permițând acumularea de toxine în țesuturi.

Masajul Deep Tissue: Cum Funcționează și Ce Avantaje Oferă

Manevrele folosite în masajul sunt asemănătoare masajului suedez cu mențiunea că presiunea este mai mare (dar reglabilă în funcție de gradul de sensibilitate) și prin folosirea antebrațelor sau a coatelor ca metodă de acces în punctele de contractură.

În masajul deep tissue, terapeutul trebuie să găsească modalitatea ideală de a crește presiunea până la un punct maxim acceptabil, iar presiunea trebuie menținută constantă pe durata desfășurării terapiei.

O abordare corectă și explicațiile generoase ale terapeutului vor avea menirea de a crea o relație strânsă, bazată pe încredere și respect reciproc între terapeut și pacient.

După etapele de introducere, terapeutul execută manevre cu degetele și policele, pumnii, antebrațele și coatele, utilizând și forme de stretching și gimnastică pasivă în 20% din durata terapiei.

Se recomandă minim două –trei ședințe pe săptămână pentru a se putea decontractura musculature și pentru a se vedea îmbunătățiri rapide.

Efectele masajului deep tissue

Masajul presupune aplicarea unei presiuni susținute şi profunde pentru a viza straturile interioare ale mușchilor și țesuturilor conjunctive, lucru ce ajută la ruperea țesutului cicatricial care se formează în urma unei leziuni și reduce tensiunea în mușchi și țesut.

Masajul deep tissue ajuta la vindecarea mai rapidă prin creșterea fluxului de sânge și reducerea inflamației.

Tehnici și Beneficii ale Masajului Deep Tissue

Pe termen lung are rolul de a aduce starea de bine prin detensionare și relaxare musculară, eliminarea durerilor musculare, stimularea sistemului imunitar și eliminarea stresului.

Alte beneficii ale masajului deep tissue : reechilibrarea sistemului nervos; relaxarea, hrănirea și oxigenarea profundă a musculaturii și a țesutului conjunctiv; îmbunătățirea posturii corporale;detoxifiere puternică;optimizarea funcționării organelor interne.

Contraindicațiile masajului deep tissue

Probleme ale coloanei vertebrale, sarcină, problem dematologice.

Frecvența masajului deep tissue

FRECVENTA: 45 min