TERAPIA CU BENZI KINETICE
( KONESIOTAPPING)
PREZENTARE
Benzile kinesiologice folosite în această tehnică sunt 100% din bumbac, sunt elastice și se lipesc de piele precum leucoplastul, mulându-se perfect pe articulații.
Foarte importantă pentru eficiența lor este evaluarea pacientului de către un specialist, care decide modelul, forma și tehnica aplicației.
Kinesio taping este o tehnică de bandajare care susține și stabilizează mușchii și articulațiile, concepută să faciliteze vindecarea naturală a organismului fără să limiteze mișcarea sau flexibilitatea corpului.
Stimulând diverși receptori din sistemul somato-senzorial, banda kinesiologică atenuează durerea și facilitează drenajul limfatic.
Efectul de ridicare a pielii creează spații mai mari între țesuturi, permițând astfel un aport ridicat de oxigen și o reducere a inflamației în zona respectivă.Banda kinesiologică trebuie aplicată numai după o evaluare fizică detaliată, făcută obligatoriu de un specialist.
Benzile kinesiologice sunt aplicate în diferite condiții, iar în urma evaluărilor, fizioterapeutul va decide care este modalitatea de aplicare cea mai eficientă, specifică afecțiunii pe care o are pacientul.
Vă recomandăm să nu o purtați mai mult de 5 zile. În general, durata de timp variază în funcție de locul unde banda este aplicată.
EFECTE
Rezultatele evaluării indică mărimea, poziția și strânsoarea benzii kinesiologice, care poate fi aplicată în sute de feluri ca să influențeze sistemul neuromuscular, să atenueze durerea și să reducă inflamația, să crească performanța sportivă, să prevină accidentările, să grăbească vindecarea.
Tehnica kinesio taping se recomandă în multe afecțiuni reumatice, posttraumatice, postoperatorii sau neurologice precum: Artrită, artroză, periartrită, bursită, sinovită; Scolioză, cifoză, hiperlordoză, lombosciatică; Lombalgie, lombosciatică, spondiloză, hernie de disc; Sechele de entorsă, luxații, fracturi, rupturi de ligament; Contracturi musculare, întinderi și rupturi musculare, torticolis; Stază venoasă cu edeme pe picioare, drenaj după operații pe ganglioni limfatici (precum mastectomia); amețeli, dureri de cap, constipație, sforăit, etc.
Banda kinesiologică este folosită cel mai frecvent pentru îmbunătățirea activării musculare, mai exact a contracției musculare, determinându-se astfel un tonus muscular normal.
CONTRAINDICATII
Plăgi deschise, tromboza venoasa profunda, infecții, reacții alergice, afectarea senzației, cancer active, afectiuni in faza acuta, boli cardiace si renale grave, varice, flebita, cancer, sarcina, boli de piele si ulceratii, femei însărcinate.